VPRAŠANJA, KI STE MI JIH DO SEDAJ POSTAVILI

Katere metode izvajaš in kako to, da si se odločila za takšno kariero?
Izvajam metode, ki jih je razvila Lone Sorensen, in sicer Bipolarno refleksno terapijo in Japonski cosmo lifting. Sama sem iskala rešitev za svoje izzive na telesnem in čustvenem področju, ki jih prinaša PCOS. Začela sem z rednim izvajanjem terapij, ki so mi prinesle hitre rezultate. Uspešno sem vzpostavila menstrualni cikel in opazila sem več ravnovesja na čustvenem nivoju. Takoj, ko sem prepoznala spremembo pri sebi, sem vedela, da je to to. Izjemno vesela sem, da lahko drugim pomagam pri zmanjševanju stresa in izboljšanju njihovega počutja in jim pomagam dvigniti kakovost njihovega življenja. Redne povratne informacije in izkušnje strank me spodbujajo k nadaljnjemu raziskovanju in izpopolnjevanju svojega znanja. Pomembno mi je, da se moje stranke počutijo podprte na njihovi poti do dobrega počutja in celostnega zdravja.

Kako metode po Lone Sorensen delujejo?
SorensensistemTM metode spadajo med prve holistične terapije, ki vključujejo uporabo pritiskov s prsti na ‘točke’ in ‘območja’ na obrazu za uravnavanje delovanja naših organov in celotnega telesa. Ključni dejavnik za njihovo hitro učinkovitost je, da so točke in cone na obrazu zelo blizu možganskim centrom kot so hipofiza, hipotalamus in hipokampus. S pritiski na te točke, dajemo našim možganom informacije, katere telo prepozna in začne proces samozdravljenja. V možganih se vtisnejo nove informacije in vzorci, tako se vzpostavijo nove povezave med različnimi deli možganov in različnimi deli telesa. Redne ponovitve pripomorejo k izboljšanju delovanja organov, sproščanju stresa, izboljšanju razpoloženja in splošnemu boljšemu počutju.

Kako dolgo se te metode že uporabljajo in iz kje izvirajo?
Ustanoviteljica teh metod Lone Sorensen, je svoje življenje posvetila raziskovanju in razvoju te posebne oblike refleksoterapije. Sama je potovala po svetu in raziskovala različne tradicionalne medicinske prakse ter iz izkušenj in znanja ustvarila metode SorensensistemTM. Na tem področju deluje že več kot 42 let, združila pa je različne medicinske pristope, vključno z orientalsko medicino, akupunkturo, aboriginskimi tehnikami in sodobnim znanjem nevroanatomije. Gre za varne metode, ki spodbujajo naravno samozdravljenje

Kakšne so glavne prednosti in koristi posamezne metode?
Vsaka metoda po SorensensistemuTM ima svoje prednosti in koristi. Za katerokoli metodo se boste odločili je to prava izbira, saj vsaka prinaša pozitivne spremembe. Če želite poudariti estetske spremembe na obrazu ali pa se soočate z menopavzo, vam priporočam da izberete Japonski cosmo liftig. V primeru, da imate izzive na čustvenem področju, trpite za nespečnostjo ali pa se soočate s stresom, izberite Bipolarno refleksno terapijo.

Ali obstajajo dokazi, ki podpirajo učinkovitost teh metod?
SorensensistemTM metode združuje orientalske medicinske prakse, vključno z akupunkturo in aboriginskimi tehnikami, ter sodobno znanje nevroanatomije. Gre za varne in nežne metode, ki prinaša tako terapevtske, kot kozmetične koristi. Metode Inštituta Lone Sorensen so na Danskem uradno vključene v zdravstveni sistem. V Sloveniji se izvajajo kot samostojne ali dopolnilne samoplačniške terapevtske metode, ki ne nadomeščajo uradne medicine. Metode, ki jih združuje Sorensensistem™, izvirajo iz praks z znanstvenim ozadjem dr. Yamamota, (YNSA, Japonska), dr. Castilla Moralesa (Argentina), dr. Wonga (ZDA), dr. Chaua (Vietnam), Marie Perez (Argentina) in dr. J. Bossyja (Francija).

Koliko terapij je običajno potrebnih za opazne rezultate?
Število terapij, je odvisno od posameznikovega neravnovesja v telesu in organih. Potrebno je upoštevati tudi želje glede estetskih sprememb, ki so rezultat Japonskega cosmo liftinga. Glede na raziskovanja ustanoviteljice teh metod, Lone Sorensen, je znano, da potrebujemo od 10 do 12 ponovitev, da se naše mišice in živčni sistemi prilagodijo na spremembo in možgani vzpostavijo nove povezave, ki so bolj optimalne za posameznika. Redne ponovitve so zato ključne za doseganje trajnih in opaznih rezultatov. Pomembno je, da se posamezniki zavedajo, da je proces individualen in da lahko število terapij variira glede na posameznikove potrebe, cilje in odziv na terapijo. Pri nekaterih se že po nekaj terapijah opazijo spremembe, medtem ko je pri drugih potrebnih več ponovitev za opazen učinek. Nekateri se odločijo za redne terapije za dolgotrajnejše učinke, medtem ko drugi pridejo le na sprostitev ali kratek odklop. Tukaj bi želela poudariti, da je vsaka odločitev za terapijo legitimna. Vsak se odloča iz različnih razlogov in vsaka odločitev je veljavna.

Kakšne so izkušnje tvojih strank in kakšne so povratne informacije glede učinkovitosti teh metod?
Moje stranke prihajajo k meni z različnimi nameni. Na Bipolarno refleksno terapijo SorensensistemTM, prihajajo tisti, ki želijo okrepiti svojo odpornost na stres in se konstruktivno soočati s čustvenimi neravnovesji. Nekateri imajo izzive v osebnih ali kariernih odnosih. Po terapijah mi stranke poročajo o boljšem obvladovanju stresnih situacij, o povečani čustveni vzdržljivosti in večji harmoniji v odnosih. Navajajo, da se po terapijah počutijo bolj sproščene in osredotočene, kar vpliva na njihovo produktivnost in koncentracijo v vsakdanjem življenju. Veliko jih izkusi tudi olajšanje fizičnih težav, kot so glavoboli, prebavne motnje, opazijo pa tudi zmanjšanje mišičnih napetosti v celotnem telesu.

Kdo so tvoje stranke?
Moje stranke so ženske in moški, ki si želijo poglobljenega dela na sebi. Metode po SorensensistemuTM delujejo na telesni, čustveni, energijski, duševni in intelektualni nivo, tako da so primerne za vse, ki so osredotočeni na celostno dobro počutje. Nekateri se  soočajo s stresom, tesnobo ali čustvenimi izzivi, in si želijo sprostitve ter lajšanja teh stanj. Terapije jim omogočajo, da se umirijo, najdejo notranji mir in obnovijo svojo čustveno ravnovesje. Drugi se odločajo za terapije zaradi fizičnih težav, kot so bolečine v mišicah, glavoboli, soočanje z menopavzo ali težave s prebavo. Metode jim pomagajo pri lajšanju bolečin, izboljšanju krvnega obtoka in obnovi telesnih funkcij. Imam tudi stranke, ki si želijo izboljšati svoj videz in negovati svojo kožo. Kljub temu, da so estetski učinki tudi del metod, rada poudarjam terapevtske koristi, ki jih te prinašajo. Za moje stranke je dobro počutje na prvem mestu. Vsak, ki se dobro počuti, pa tudi dobro izgleda in to je dejstvo.

Ali se tudi sama poslužuješ teh metod?
Seveda, trudim se da na terapije hodim tedensko. Kadar mi to ne uspe, pa si jo naredim kar sama. Vsekakor učinki niso enaki, saj je sprostitev celotnega telesa ob prejemu teh terapij velikega pomena. Med procesom terapije pride do globoke sprostitve in velika večina nas med potekom zaspi. To je zelo dobrodošlo, saj je to znak da se počutimo pomirjene in varne. Telo tako najučinkoviteje vsrkava informacije, katere dobiva preko tehnik, ki se izvajajo na obrazu.